Да покажете посоката на мечтите на децата си не означава да

...
Да покажете посоката на мечтите на децата си не означава да
Коментари Харесай

Как да научим децата си да мечтаят, вместо да се страхуват?

Да покажете посоката на фантазиите на децата си не значи да ги карате да държат краката си надалеч от земята, тъй че да не могат да видят живота с обективност и отговорност. Този тип образование значи да им позволите да имат желания, които са тяхна цел, с цел да се усещат свободни и да основават свои лични хоризонти.

Научете децата си да мечтаят, тъй като  възпитание, където страхът участва основава неустановеност и несигурност. Тези отрицателни страсти слагат окови на сърцето  на децата.

Страхът предизвиква болежка и рани, и в никакъв случай няма да бъде учебен.

Макар да е правилно, че никой от нас не е специалист във връзка с педагогиката или детската логика на психиката, това което знаем е, че всяко дете има своите потребности, и, че няма по-добър отговор на тази нужда от това, което се предлага от сърце : да сте покрай тях, и да сте извънреден преподавател, който е подготвен да влага в тяхното благополучие и в никакъв случай в страховете им.

Днес желаеме да се разровим по-дълбоко в тази забавна тематика: цената на възпитанието в „ фантазии “.

Грижете се за децата си – те са доста нежни … и това е, от което са направени фантазиите

Мозъкът на детето е припрян да се учи, да опитва, да възприема, да усеща и мечтае. Неговата невропластичност е просто невероятна, и ще остане по този начин, до момента в който станат на към 4 или 5 години.

Всичко, което се случва по време на тази ранна детска възраст безспорно ще остави дълготраен отпечатък върху мозъка им. Поради това е доста значимо в този период да се грижите за тази връзка, да насърчавате потребна и неповторима обвързаност, където детето ви се усеща обичано и предпазено.

Възможно е това, което казахме по-рано да притегли вниманието ви: в действителност ли децата са направени от нежен материал? В прочут смисъл да заради следните аргументи.

  • Въздействието на първите житейски опити на детето може да дефинират тяхното бъдещо развиване.
  • Дете, на което не е обърнато внимание, когато плаче да вземем за пример, има наклонност да пораства със доста по-високи равнища на стрес.
  • Бебе, което не е държано, прегръщано, или което не е усещало плътта на майка си и обичта на бащата или различен непосредствен, няма да се откри същия брой невронни връзки като бебето, което се е радвало на непрекъснато внимание и контакт.

Децата са по-уязвими, в сравнение с си мислите, тъй като интерпретират света съгласно тласъците, които получават . Ето за какво е толкоз значимо да сте доста деликатни и мъдри.

Положителна поддръжка, заблуда и фантазии

Възпитаването на децата лишава време, самообладание и доста пожелателно мислене от ваша страна. Много постоянно измежду родителите стартира да се промъква подозрение.

Ще бъда ли добра майка? Ще бъда ли добър татко на детето ми?

Не се вманиачавайте над тези въпроси. Понякога родителите, които се управляват от личния си инстинкт постоянно са най-успешните.

Това е по този начин, тъй като техните планове са водени от обич, дружно с интимна връзка на обвързаност с детето, която никой различен не може да разбере.

Възпитание без боязън. Първото нещо, от което едно дете се нуждае, когато към този момент е отворено към света, като стартира да върви, приказва и взаимодейства с околната среда е сигурността на ръце, които да го поддържат и думи, които да го предизвикват да изследва, открива, играе и да се забавлява.

  • Животът на детето би трябвало да е като игра. Това е метод да се трансформира тяхната действителност и да я схваща в всекидневието. Насърчавайте тези моменти и ги споделяйте.
  • Създавайте фантазии благодарение на детски играчки, книги, като тичате по улиците, потапяйки ръцете си дружно в тиня, земя и цветя.
  • Колкото повече прекарвания и диалози имате, толкоз повече фантазии ще им предавате. Ако вдигнете бариери, извършите живота им с безмълвие и им казвате „ не бъди скучен, не в този момент “, „ нямам време тъкмо в този момент за теб “, „ постоянно идваш при мен с някоя глупост… “

Това е нещо, което не трябва да вършиме . Най-добрият подарък, който може да извършите на детето си се назовава „ време. “

Автор: Даниела Коларова

източник: http://zdraveikrasota.bg/

 

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР